Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 6 Şubat 2018

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım da toplantıda yer alacak.

(TBMM/11.30)

2- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Hakkari/15.00/16.30/17.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumu tarafından Hilton Garden Inn'de düzenlenecek "2. Avrasya Ülkeleri Kamu İstihdam Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/10.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Kudüs 2018 İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti Uluslararası Programı"nın açılış törenine iştirak edecek.

(Kudüs)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İslam İşbirliği Teşkilatı 10. Turizm Bakanları Konferansı'nın açılışı ve çalışma oturumuna katılacak, ikili görüşmelerde bulunacak.

(Dakka)

5- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Filipinler Ticaret ve Sanayi Bakanı Ramon Lopez ile bir araya gelecek.

- Canikli ve Lopez'in başkanlığında yapılacak Türkiye-Filipinler 1. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'nın ardından mutabakat zaptı imza töreni düzenlenecek.

- Canikli, Lopez onuruna öğle yemeği verecek.

(Ankara/11.00/11.35/13.00)

6- TBMM'den

- Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri başlayacak.

(TBMM/15.00/15.30/16.00)
EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB Konferans Salonu'nda "Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü; Yerli ve Milli Üretim Konferansı''na katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundaki "Güvenli İnternet Günü 2018" etkinliklerine iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- TÜİK, 2017 yılı 3. çeyrek (temmuz-eylül dönemi) hanehalkı yurt içi turizm verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yurt dışından alınan diplomaların denklik başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabilmesine olanak tanıyan sistemin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/13.30)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından 20'si tutuklu 29 sanığın yargılandığı davanın duruşması Çağlayan'da görülecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı gişelerindeki olaylara ilişkin 66 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

AA