Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Londra'da erken saatlerde işlemlerdeki volatilite ile birlikte kayıplarını azalttı. Dow Jones, üç günlük düşüşün sonunda altı buçuk yılın en sert kaybını gerçekleştirdi. 

S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 3 kadar düşmesinin ardından Londra'da saat 05:52'de yüzde 0.7 kaybetti. Dow Jones vadelileri yüzde 1.6 düşerken Nasdaq vadeli kontratları, fazla değişmedi. Asya'da hisse senedi piyasaları, Japonya'da Topix Endeksi'nin yüzde 6.4 kadar kaybetmesiyle birlikte sert düştü. 

Saxo Capital Markets Pte Ltd.'de Singapur merkezli küresel makro stratejisti Kay Van-Petersen, "Bazı cesur yatırımcılar Asya hisselerinde 'al' pozisyonu almayı ve S&P kanalıyla hedge yapmayı planlıyor gibi görünüyor" dedi ve "Ancak, günün geri kalanının ne getireceğini görelim" diye konuştu. 

CBOE Volatilite Endeksi vadeli kontratları, Volatilite Endeksi'nin Pazartesi gününü rekor yükselişle 37.32 seviyesinden kapatmasının ardından 27.2 seviyesine gerileyerek satışların hafifleyeceğine ilişkin bir miktar umut verdi.