Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nomura, düşük volatiliteye yatırım yapan 300 milyon dolar değerinde aracın hisse piyasasında bu hafta gerçekleşen çöküş süresince başarısızlığa uğramasının ardından yatırımcılara özürlerini sundu. 

Japonya'nın en büyük finansal şirketi, volatilite exchange traded kağıtlarını (ETN) yüzde 96 iskontoyla geri alma kararı aldı. Bu kararın ardırdan Nomura tarafından Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bireysel yatırımcılardan gelen sorularla karşılaşıldığı belirtildi.

Nomura'nın Europe Finance birimi tarafından bir gün önce yapılan yazılı açıklamada, "Yatırımcılarımıza yaşattığımız mühim zorluklar sebebiyle en içten özürlerimizi sunuyoruz" ifadesi kullanıldı.  

Nomura'nın S&P 500 endeksinde volatiliteyi takip eden exchange traded kağıtları (ETN), volatilite göstergesi ile ters yönde hareket ederek Borsadaki dönüşler karşısında fiyatlamada bulunuyordu. ETN'lerin Japonya'da bir ilk olarak gerçekleşen geri satın alımları, kağıtların küresel hisse senedi piyasasındaki satışlara bağlı olarak yüzde 80'in üzerinde değer kaybetmesinin ardından gerçekleşti. 

Credit Suisse de geçtiğimiz ayki zirvesinden yüzde 95 gerileyen volatilite ETN'lerini geri alma kararı aldı.