Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım Kulübü programına konuk olan Alnus Yatırım Genel Müdürü Egemen Kaya dolarda özellikle yılın 2. yarısından itibaren kuvvetlenme bekliyor.

Kaya "ABD'nin büyümesiyle ve faizlerin artmasıyla doların çok zayıflayacağını düşünmüyorum. Bu yıl başlayıp 2019 ortalarına kadar dolarda kuvvetlenme hareketi bekliyorum." dedi.

ABD'de Cumhuriyetçilerin iktidar dönemlerinde doların zayıflığının söz konusu olduğunu belirten Kaya "ama ben dolar endeksinin 95'i kırıp 100'lere doğru hareket yapmasını, faizlerin de daha üst seviyelere yerleşmesini bekliyorum. Burada olacak hikaye; ABD'nin büyümesi, Fed'in faiz adımlarını 2019 ve sonrasında biraz da artıracak olması olabilir" diye konuştu.

Trump fakörüne de dikkat çeken Kaya "altapı yatırımları, vergi reformu yapılırsa özellikle 2018'in 2. yarısından itibaren doların kuvvetlenmeye başlayacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

"GELİŞEN PİYASALAR ZORLANACAK"

Kaya özellikle 2018'in 2. yarısından sonra gelişen piyasaların daha fazla zorlanacağını söyledi.

Kaya "önümüzdeki dönemde Türkiye gibi gelişen ülkelerin getiri sağlaması lazım.. ABD faizleri % 2.6'nın üzerine yerleşecekse, hatta % 3'ü deneyecekse Türkiye ne hikaye yaratacak? Burada fon yöneticileri daha seçici davranacaktır, politik ve jeopolitik riskleri, ekonominin gelişimine dair riskleri izleyeceklerdir. Dolayısıyla faizlerin arttığı dönemlde gelişmekte olan piyasaların biraz daha zorlanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaya Euro/Dolar 'ın önümüzdeki dönemde 1.2050'yi zorlayıp çok aşağı gitmeyeceğini öngördü.