Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kansas City President Esther George, Fed'in bu yıl için üç faiz artırımı yolundaki projeksiyonunun makul göründüğünü söyledi.

George, Wichita, Kansas'ta yaptığı bir konuşmada, Fed'in politika komitesinin bu yıl üç faiz artırımışeklindeki projeksiyonunun ve gelecek yıl aynı sayıdaki artırımın, görünüm somut bir şekilde değişmezse, makul bir ana hat olduğunu söyledi.

George, "Kısa vadede, iyi haber, ABD ekonomisinin şimdilerde, tam istihdam ve fiyat istikrarı ile birlikte ılımlı bir hızda büyümesi" dedi.

George, "Büyümenin ekonominin kapasite sınırlarının ötesine geçmeden ve enflasyon baskıları yaratmadan devam ettirilebilmesi için, Fed'in faizleri kademeli bir şekilde normalleştirmeye devam etmesi önemli olacak" şeklinde görüş bildirdi.

George, "Ekonomi, son vergi yasası ile ilgili maliye politikasından destek alıyor. Ancak bu safhada bu desteğin ne kadar olduğunu söylemek zor" dedi.

George, "Yeni Fed Başkanı Jerome Powell deneyimli bir Fed guvernörü ve Fed politikasının mevcut patikasında ilerleyeceğini bekleyebileceğimizi düşünüyorum. Sorunsuz bir geçiş bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen hafta ücretlerin yükseldiğini gösteren verinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu, zira ücret büyümesinin mevcut büyüme sürecinin büyük kısmında ılımlı kaldığını söyleyen George, enflasyonun işgücü piyasasındaki sıkılaşmaya karşın düşük kaldığını, ancak işgücü piyasasının daha da sıkılaşması ve küresel talebin ithalat fiyatlarını yükseltmesi ile birlikte enflasyonda yükselişin başlayacağını sözlerine ekledi.

George'un bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor. George, Fed yetkilileri arasında, faizlerin artırılmasına destek konusunda en şahin üyelerden biri.