Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 3.83'ü test eden Dolar/TL bugün 3.83'e kadar yükseldi. Dolar çoğu gelişen ülke para birimi karşısında değer kazanırken dolar endeksi 90 seviyesinin üzerinde seyretti.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan yolladığı bir notta ABD faizlerindeki yukarı hareketlerin kura da yükseliş olarak yansıyacağını belirtti. Erkan "Kurda 3,82 – 3,85 hareketinin bu kapsamda görülebileceğini düşünüyoruz. 3,82 altında kısmi geri çekilmelerde ise 3,78 destek noktamızdır." değerlendirmesini yaptı.

Alnus Yatırım Genel Müdürü Egemen Kaya dün Bloomberg HT'ye özellikle yılın 2. yarısında dolarda kuvvetlenme beklediğini söyledi. Kaya "dolar endeksinin 95'i kırıp 100'lere doğru hareket yapmasını, faizlerin de daha üst seviyelere yerleşmesini bekliyorum." dedi.

Bugün yurt içinde ve ABD'de kritik bir veri akışı bulunmuyor. Piyasalarda hafta başından beri yaşanan sert volatilite yakından izlenecek. ABD Borsası dün de sert düşüşle kapanmış, Dow Jones Endeks'nde kayıplar %4'ü aşmış, Nasdaq ve S&P 500 Endeksleri de %3'er oranda düşmüştü.

Hafta başında ABD'yi vuran, ardından Asya ve Avrupa piyasalarına sirayet eden satışların tetikleyicisi olarak enflasyon endişeleri ve yükselen faizler görülüyor.

New York Fed Başkanı William Dudley, şimdiye kadarki kayıpların ekonomik görünüme hiçbir etkisi olmadığını söyledi. Kimi uzmanlar da piyasalarda normalleşme olduğunu, yaşanan düzeltmenin sağlıklı olduğunu belirtiyor.