Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:59'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, Asya'da sarsıntılı geçen seansın ardından düştü. ABD hisseleri ise Perşembe günü düzeltmeye girdi. ABD Hazine tahvili faizleri yükseldi ve dolar, aşağı yönde hareket etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, banka ve finansal hizmet hisselerinin çoğu endüstri grubunu aşağı çekmesiyle 2016'dan bu yana olan en kötü haftasını tamamlamaya hazırlanıyor. Ancak, ABD'de hisse senedi vadelileri, gecikmeli bütçe anlaşmasının Senato'dan geçmesiyle kazanç sağladı. Bütçe tasarısının Senato'dan geçmesi, küresel hisselerden Ocak ayından bu yana yaklaşık 5 trilyon dolar silen satışların ardından piyasalara sakinliğin yeniden gelebileceğini işaret etti. 

Avrupa'da çekirdek tahviller denge buldu. Çin'de hisse senedi göstergesi, yaklaşık iki yılın en büyük düşüşünü sergilerken MSCI Dünya Endeksi, 2011'den bu yana olan en büyük haftalık kaybına yöneldi. 

Hisseler üzerindeki baskı, bir kez daha Hazine tahvili piyasasından geldi. ABD Hazinesi'nin Perşembe günü zayıf geçen ihalesi, kötümser tahvil yatırımcılarına koz vererek 10 yıllık kağıdın faizinin yüzde 2.88'e kadar çıkmasına sebep oldu. 

Bir yandan, petrol, küresel risk iştahının daha da düşerek ABD'de artan arza ilişkin zaten endişeli olan yatırımcıların kaygılarını artırmasıyla yaklaşık bir yılın en kötü haftasını tamamlamaya yöneldi. Altın, çoğu endüstriyel metal ile birlikte düştü. 

Piyasalar

*Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 11:04'te yüzde 0.5 düştü ve beş ayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. 

*İngiltere'de FTSE 100 Endeksi, yüzde 0.3 düştü.

*Almanya'da DAX Endeksi, yüzde 0.4'lük bir düşüşle yaklaşık beş haftanın en düşük seviyesine geriledi. 

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 1.8 düştü. 

*Topix Endeksi, yüzde 1.9 kaybetti.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, yüzde 3.1 ile sert düştü.

*Kospi Endeksi, yüzde 1.8 düştü. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 kaybetti. 

*Euro, yüzde 0.1 değer kazandı ve 1.2259 dolara çıktı.

*Sterlin, yüzde 0.1 zayıfladı ve 1.3895 dolara indi.

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybetti ve parite, 109.13'e çıktı.

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 3 baz puan yükselerek yaklaşık dört yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 2.85'e çıktı. 

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.7'lik bir düşüşle varil başına 60.70 dolara indi ve beş haftadan daha fazla bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. 

*Altın, yüzde 0.2'lik bir düşüşle bir ayın en düşük seviyesi olan ons başına 1,316.38 dolardan işlem gördü. 

(14:59'da güncellendi)