Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan Ünlü yatırımcı Jim Rogers piyasalarda kötü bir ayı piyasası olabileceğini belirterek "Bu henüz başlamadı. Piyasa belki bir süre daha yukarı gider ama bu yıl içinde muhtemelen başlayacaktır." dedi.

Rogers "2007'de önce İzlanda, sonra İrlanda sorun yaşadı, sonra Lehman Brothers sorun yaşadı. 1 yıl sonra herkes "bir şeyler oluyor galiba" dedi. Bazı ülke ve şirketler sorun yaşıyor olabilir, oradan başlayan bir kartopu etkisi olabilir." diye konuştu.

Bazı sorunlar olsa da Türkiye piyasalarını desteklediğini belirten Rogers "Türkiye'yi destekliyorum ancak Türkiye'de varlığım yok" dedi.

Rogers altın almak için daha iyi bir fırsat oluşmasını beklediğini söyledi

BİTCOİN

Bitcoin'e dair Rogers "Kripto para birimlerinde en yüksek seviyeleri gördüğümüzü düşünüyorum. 10 yıl önce hiç yoktu, şimdi 2 binden fazla var. Tablo ve grafiklere baksak bazı varlıkların ne olduğunu bilmezseniz buna balon dersiniz. Demek ki balon var. Bazıları belki hayatta kalır ama şimdikilerden çoğu uzun ömürlü olmayacaktır" ifadesini kullandı.

Rogers faiz oranlarının artmaya devam edeceğini belirterek "özellikle uzun vadeli faiz oranları artacak. 1981'de faiz oranları dibe vurdu. O zamandan beri bakarsak faizlerde 35 yıllık bir boğa piyasası gördük . Bu yine olacak" yorumunu yaptı.