Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Habertürk TV'den geçen flaş habere göre; sanatçı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti. Hafiftaş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle Pendik'teki özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Nuray Hafiftaş'tan bugün acı haber geldi. Hafiftaş yaşamını yitirdi. Acı haberden sonra Nuray Hafiftaş'ın yakınları hastaneye akın etti.

Nuray Hafiftaş'ın doktoru bu sabah şunları söylemişti: Yoğun bakımda durumu takip ediliyor. Durumu ağır. Yakınlarına da haber verildi. Tedavisi sürüyor. Durumu maalesef ağır.

ONUR AKAY'DAN NURAY HAFİFTAŞ AÇIKLAMASI

Onur Akay da sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı: Müşerref Akay, telefonda gözyaşları içinde anlattı ve doktorları her an kötü haber alabilirsiniz, hazırlıklı olun demiş. Nuray Hafiftaş’ın durumu çok ağır ve çok ciddi. Aniden kötüleşen sanatçımız için lütfen dualarınızı eksik etmeyin.

Nuray Hafiftaş'ın yakın arkadaşı Müşerref Akay şunları söyledi: O harika bir insan. Durumu çok ciddi. Dualarımız onunla. Kader arkadaşım. 'Yalnız seni çok seven ben değilim' dedim. Sevgililer Günü'nü beraber kutlayacaktık.

NURAY HAFİFTAŞ: HAYATIM BİR ANDA TEPE TAKLAK OLDU

Nuray Hafiftaş zor bir dönemden geçtiğini belirterek şunları söylemişti: Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?

Nuray Hafiftaş 8 Ağustos 1964 yılında Ardahan'da dünyaya geldi. Azeri kökenli Türk Halk Müziği sanatçısı ve bestecisidir.

İlkokulu Taksim'de okudu. İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu.

Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve "Yavrular isimli iki bestesi bulunuyor.

HT