Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tekstil ve modada dünyanın en önemli ve etkin uluslararası fuar markası olarak nitelendirilen Premiere Vision, İstanbul’daki sekizinci sezonunu, yeni fuar alanında açtı. 7-9 Mart tarihleri arasındaki büyük moda ve tekstil gösterisini İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiren Premiere Vision İstanbul’un 2018’deki İlkbahar-Yaz sezonu fuarına kumaş, iplik-elyaf, denim, aksesuar ve konfeksiyonda, alanlarının en iyi isimleri arasında yer alan 95 yerli ve yabancı firma katılıyor.  

Premiere Vision İstanbul, bu etkinlik dahilinde “Tekstil Liderleriyle Sohbetler”  dizisi gerçekleştirdi. “Markalaşma” temasıyla düzenlenen ilk sohbetin konukları Herald Tribune Gazetesi’nin “dünyayı fetheden kaşmirci”  diye nitelendirdiği Silk & Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur ve uluslararası alanda tekstil ve moda fuarcılığında markalaşan Premiere Vision’un Uluslararası Fuarlar Direktörü Guglielmo Olearo oldu.

Zamanpur, yaptığı değerlendirmede, “Aslında marka olmak belirli bir müşteri grubuna istedikleri ürünleri istedikleri kalitede ve fiyatta onlar daha ne isteyecekleri bilmeden bir yıl öncesinden düşünmek, planlamak ve üretmek demektir” dedi ve “Günümüzde rakipler sonsuz… Kalitede rekabet yapmanız gerekiyor, fiyat da değil” şeklinde görüş bildirdi.

“Tüketici artık hiç olmadığı kadar güçlü ve hiç olmadığı kadar bilgili” diyen Zamanpur, dolayısıyla, tüketicinin isteklerine göre, ama ondan bir adım önde davranmak gerektiğine dikkat çekti ve“Marka olmak müşterinize söz vermek, demektir. Bu sözü, logonuz orada olduğu sürece tutmak demektir” değerlendfirmesinde bulundu.

GUGLIELMO OLEARO: YARATICILIK VE YENİLİKÇİLİK, BAŞARILI MARKALARIN EN ÖNEMLİ İKİ ÖZELLİĞİ

Premiere Vision Uluslararası Fuarlar Direktörü Guglielmo Olearo ise günümüzdeki konumlarına erişmelerindeki en önemli iki etkeni, “Başarı markaların öne çıkan en önemli özeliklerinin başında yenilikçilikleri ve yaratıcılıklarının olduğuna inanıyorum” sözleriyle ifade etti ve “Aynı  zamanda değişen dünyayı ve değişen tüketim alışkanlıklarını takip ederek müşteriyle duygusal bağ kurabilen markaların bugün ‘lovemark’ adlandırılmaları da tesadüf değil” dedi.

Olearo ayrıca, “Premiere Vision olarak yenilik ve yaratıcılık bizim için her zaman en önemli değerler, fuar katılımcılarımızı da bu değerler doğrultusunda seçiyoruz. Katılımcılara ve ziyaretçilere sağladığımız trend öngörüsü sayesinde de sektörün değişim ve beklentilerine hızla adapte olabilmelerine olanak sağlıyoruz” şeklinde konuştu.