Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar ve faizde geçen hafta başlayan satış baskısı bu hafta da devam ediyor. Dün gece 3.89 seviyesini aşan Dolar/TL yeni güne de 3.88 seviyelerinde başlarken ilerleyen saatlerde kritik 3.90 seviyesini aştı. Kur saat 16:45'te 3.9048'i test ederek 4 Aralık'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. Euro rekor tazelemeye devam ediyor. Salı akşamı 4.8055'le tarihi yüksek seviyeyi test eden euro bugün de 4.82'yi aşarak rekor kırmaya devam etti. Sepet kur da 4.3530'u aşarak rekorda..

YÜKSELİŞİN NEDENİ NE?
 
Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Bloomberg HT'ye yurt dışı ortam, içeride de enflasyon ve cari açıktaki bozulmanın TL'deki zayıflığın ana sebebi olduğunu söyledi. Tözge "eğer yurt dışında düşük risk iştahı devam ederse TL gelişen piyasa paraları arasında zayıf halka olmaya devam edebilir. Sepet bazında da ve euro'da da yeni zirve yaptık.

Makro gelişmeler ve yurt dışında risk iştahının seviyesiyle TL zayıf kalmaya devam edebilir. 3.90 kritik seviye olarak görünüyor" dedi.

EURO'DA YENİ REKORLAR GELİR Mİ?


Euro'nun rekorlar kırmasının Euro/Dolar hareketine bağlı olduğunu belirten Tözge "euro/dolar eğer 1.25'lere gider ya da dolar endeksi 89'ların altına kayarsa euro'da yeni zirveler gelebilir" dedi.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy ise yolladığı notta "Bir süre 3.70-3.75 bandında taban yapmış olabileceğini belirttiğimiz dolar/TL’de 3.8970 seviyesinin aşılmasıyla yabancı yatırımcının TL pozisyonlarını kapatarak Dövize geçebileceğini ve bunun TL için önemli bir risk olduğunu hatırlatmak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.