Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

LNG Capital CEO'su Louis Gargour Türkiye piyasalarında son dönemdeki en büyük değişikliğin Moody's'in not indirimi olduğunu söyledi.

Türk Lirası'nın değer kaybetmesinde Moody's kararının yanı sıra yapısal nedenler de olduğunu belirten Gargour "Enflasyon hedeflerin üzerinde, TL değer kaybediyor. Merkez Bankası para biriminin değerini korumak için faiz artırmalı. Bu yıl toplam 100 baz puan artış olur, enflasyon yüzde 10'un altına inerse para birimi o zaman stabil hale gelebilir" değerlendirmesini yaptı.

Gargour "Asıl problem kredi notunun düşmesi, bu da biraz siyasetle ilgili. Türkiye'deki siyasi ve ekonomik gelişmeler bazı yabancı yatırımcıları endişelendiriyor. Bazı yatırımcılar ülke tahvillerini portföylerine katmak için 2 yatırım yapılabilir notu olup olmadığına bakıyor" dedi.

Gelişen ülke piyasalarını beğendiklerini belirten Gargour "Gelişen ülkelerin menkul kıymetlerini daha çok destekliyoruz. Türkiye hala kurumsal portföylerin bir parçası olmalı, özellikle 10 yıllık tahviller. Rusya tahvillerini beğeniyoruz. Güney Afrika'yı beğeniyoruz. Orada artık daha stabil resim var. Çin varlıklarını da destekliyoruz" diye konuştu.

Dolar/TL bugün 4.0078 ile gün içi en yüksek seviyeyi test etti.