Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük yatırım uzmanlarından bazılarına göre, Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı geriliminin tırmanması gelişen piyasalarda hisse satın almak için fırsat olabilir.

Trump yönetimi Çin'den ithal edilecek 1,300 ürüne gümrük vergisi uygulayacağını açıkladıktan sonra, Çin misilleme olarak ABD'den ithal edilen uçak, otomobil ve soya fasulyesini de içeren 50 milyar dolar değerindeki ticaret mallarına yüzde 25 vergi uygulayacağını ilan etmişti. Bu gelişme, gelişmekte olan para birimlerinin yaklaşık son iki ayda en büyük değer kaybına uğramasına neden olurken, gelişen ülke hisseleri Şubat başından beri en düşük seviyesine geriledi.

Fiyat/Kazanç oranı MSCI Gelişen Ülkeler Endeksi için Aralık 2016'dan beri en düşük seviyesinde

USB Varlık Yönetimi baş yatırımcısı Simon Smiles, "Piyasanın aşırı tepki verme potansiyeli, yatırım uzmanlarına piyasa gerilemişken hisse satın almaları için nedenler sunuyor" açıklamasını yaptı.

Pacific Investment Management Co.'da küresel stratejist Gene Frieda, "Piyasa tepkisi karmaşık vaziyette ve hisselerin tekrar aynı seviyeye düşeceğini anlatan tarihsel bir geçmişi yok" dedi.

PineBridge Investments baş yatırım uzmanı Anders Faergemann, "Piyasa küresel eş zamanlı büyümeye dair iyimser düşünceleri azalttığı için, yükselen tansiyon gelişen piyasa hisselerini olumlu etkileyebilir" ifadesini kullandı.