Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne konuk olan Anadolu Yatırım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kocaman ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'ndan TL'ye güven artırıcı adımlar beklenebileceğini söyledi.

Borsa beklentilerini paylaşan Kocaman gelişen ülke endekslerine göre bakınca borsada gerek bankacılık, gerek sanayi tarafının iskontolu olduğunu söyledi.

Kocaman "özellikle bankacılık tarafında gelişen ülke endekslerine göre %45 gibi iskonto mevcut. Bu iskonto normalde %25'ler civarındaydı. Endeksin geneline bakınca da gelişen ülkelerin hareketlerine göre yıllar itibariyle olan ortalamaların da üzerinde ucuz işlem görüyoruz. Bu bizim endeksimizin tutunmasını sağlıyor." dedi.

Kocaman sözlerini "geçen sene % 7.4 büyüdük, bugün de teşvik paketi açıklanacak, özellikle sanayi tarafında bu beklentiyle beraber büyüme hikayesinin bu yıl için de ekonomi yönetimi tarafından devam ettirileceği görünüyor. Bu açıdan bizim borsamız da destek alıyor gibi görünüyor" şeklinde sürdürdü.

ENFLASYONDA TEK HANE

Kocaman gerek baz etkisi, gerek alınacak önlemlerle enflasyonda bir parça düşüş görülebileceğini, hala tek haneli enflasyonun ihtimal dahilinde olduğunu, bunun da yavaş yavaş faizlere sirayet edeceğini söyledi.

"TL'YE GÜVEN ARTIRICI ADIMLAR BEKLENİYOR"

Kocaman gerek Merkez Bankası gerek ekonomi yönetiminden TL'ye güven artırıcı adımlar beklenebileceğini belirtti.

Kocaman konuya dair "bankacılık kompozisyonunda bulunan rakamların TL aleyhine gelişmesi, hem de kredi/mevduat ilişkisinde yüzde 100'leri aşmış olmamız TL faizlerini baskılıyor...Ekonomi yönetiminden ve Merkez Bankası'ndan güven artırıcı adımlar beklenebilir. Daha önceki kur ataklarında bunu Merkez Bankası yaptı..Merkez Bankası'ndan 25 Nisan'daki toplantıya kalmadan belli tedbirler gelecektir diye düşünüyoruz. Öncelikle TL likiditenin artırılması ve bu seviyelerden TL'ye geçişin özendirileceği adımlar olabilir" diye konuştu.