Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya hisse senetleri, ABD'nin yeni yaptırımlarının Kremlin bağlantılı milyarderleri etkilemesi ve rublenin gelişen piyasa paraları arasındaki en sert kayıpları vermesi ardından iki yılın en sert düşüşünü kaydetti.

Suriye'de Doğu Guta'daki kimyasal saldırı haberlerinin ardından ABD ile artan gerginlik de Rusya varlıklarının değer kaybetmesinde etkili oldu.

Rusya'da Micex Endeksi, TSİ 13:35'te yaklaşık yüzde 7 ekside 4,156 puana geriledi.

Dolar karşısında, Pazartesi günkü işlemlerde dolar karşısında yüzde 2.28 gerileyen ruble, 59.48 seviyesinde seyretti. Rus Rublesi, gelişen piyasalar arasında gün içi işlemlerde dolar karşısında en fazla gerileyen gelişen piyasa parası oldu.

Şam yönetiminin Doğu Guta'da kimyasal saldırı gerçekleştirdiği yönündeki haberlerin ardından ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Esad rejimini sert bir dille eleştirmişti.

ABD Hazine Bakanlığı, Rus oligarklar ve kontrolünde bulunan şirketler, bazı Rus hükümet yetkilileri ve bir Rus silah şirketiyle bir bankayı yaptırım listesine aldığını açıklamıştı. Yaptırım listesine dahil edilenler arasında Rusya İçişleri Bakanı, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri ve Gazprom YKB gibi üst düzey yetkililer de bulunuyor.