Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mart ve Nisan ayı ekonomik verilere göre, ABD'nin küresel ticaret ilişkilerine "kısıtlayıcı uygulamalar" getirmesi, Avrupa'nın en büyük ekonomisi konumunda olan Almanya'nın "ekonomik durgunluk" dönemine girme riskini yükseltti.

Makroekonomi ve Ekonomik Araştırmalar Almanya Enstitüsü'nden (IMK) ekonomistler Mart ayından önceki saptamalarında gelecek üç ay içerisinde yüzde 6.8 ekonomik durgunluk ihtimali görüyorken, şu an da bu oran yakın bir gelecekte meydana gelebilecek olan ekonomik gerileme için yüzde 32.4 olarak düşünülüyor.

IMK Araştırma Başkanı Gustav Horn, "ABD Başkanı Donald Trump'ın korumacılık politikasına yönelmesi sadece finansal piaysaı etkileyen dalgalar göndermiyor, Almanya ekonomisi de bu dalgalardan etkileniyor" dedi.

Almanya, Avrupa'nın ekonomik merkezi olarak görülyüor. Avrupa'nın geri kalan kısmı ekonomik zorluklarla mücadele ederken, Almanya ekonomisi 5 yıldır büyüyor. İşsizlik oranlarının çok düşük olduğu Almanya'da şirketler işçi sayıları az olduğu için siparişleri çoğu zaman düşürmek durumunda kalıyor.