Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(23:45'te güncellendi)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını aktardı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan "Sayın Bahçeli'nin dün ifade ettiği seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili teklifini değerlendirdik. Bahçeli'nin çağrısını göz önünde bulundurarak enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmak gerektiğine dair görüş birliğine vardık..Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik. " dedi.

Açıklama sonrası Dolar/TL gün içinde hızlı bir şekilde değer kaybetmeye başladı. TL gelişen ülke para birimleri arasında, dolar karşısında dünden bu yana yüzde 2'den fazla değer yükselişiyle, en çok değer kazanan para birimi oldu. TSİ 23:24'te 4.0050 seviyesini test etti.

TL, Çarşamba günü gelişen para birimleri arasında, dolara karşı en çok değer kazanan para birimi oldu

 

10 yıllık tahvilin faizi 25 baz puan düşerken Borsa %0.5'lik düşüşünü tersine çevirerek %2.6'nın üzerinde yükseldi.

Euro/TL erken seçim haberiyle 5.07'den gün için en düşük seviyesi olan 4.9584'i, sepet kur ise %2'in üzerinde düşüşle 4.4819'u gördü.

Ekonomist Haluk Bürümcekçi Bloomberg HT'ye erken seçim haberlerine piyasa tepkilerinin normal olduğunu söyledi. Bürümcekçi "Ekonomik olarak bakınca seçimlerin 2019'da olması ekonomiyi sürekli seçim atmosferinde tutacaktı, şimdi bunu Mart'a kadar hissedecerğiz yerel sçeim olayısıyla. En azından gelecek sene ilk çeyreğinden sonra ekonomi ön plana çıkabilir. Son dönemde gördüğümüz popülist uygulamalar hız kesebilir." dedi.