Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 

Güney Kore Wonu yükselirken Japon Yeni ABD ekonomisine yönelik risk iştahının güçlenmesine bağlı olarak oluşan iyimserlikle düştü. Diğer Asya para birimlerinin çoğu yatay seyretti. Bölgesel hisseler ABD hisselerini takip ederek yükseldi; hazine tahvilleri düştü.

10 yıllık ABD tahvilinin faizi, Fed'in dün yayımladığı Bej Kitap'ta ticarete ilişkin endişelere dikkat çekmesine rağmen ABD ekonomisine yönelik sağlam görünüme vurgu yapmasıyla dört baz puan yükseldi.

Singapur'da ANZ Asya araştırma müdürü Khoon Goh, " Hisse senetlerinde önceki seanstaki olumlu duruma rağmen mevcut bantların kırılmasını sağlayacak bir neden olmaması nedeniyle Asya paraları dalgalı/iki yönlü işlemlere devam ediyor " dedi.

Japon Yeni risk algısının yükselmesiyle düşeken Avustralya Doları beklentinin altında kalan istihdam verisiyle düştü.

MSCI EM Asya Endeksi ikinci günde de yükselirken Hang Seng China Enterprises Endeksi bölgedeki kazançlara öncülük yaptı. Philippine Stock Exchange Endeksi düştü.

Şangay Birleşik Endeksi Ocak ayının sonlarında yaşadığı yüzde 13'lük düşüşün ardından pivot noktasına yaklaştı.

Güney Kore'de üretici fiyatları Mart'ta yüzde 1.4 yükseldi.

Dolar/Hint Rupisi paritesi dördüncü günde de yükseldi.

Endonezya'da, Bloomberg'in anketine katılan 19 ekonomisitin tahminlerine göre Endonezya Merkez Bankası politika faizi oranını 4.25 seviyesinde sabit tutacak.

Tayvan'da yabancı fonlar Çarşamba'ya kadar olan 11 günlük sürede hazine tahvillerinde net satıcı oldular ve Aralık'tan bu yana ülkeden en uzun süreli çıkış oldu.