Advertisement
HABERLER ABONE OL

(Güncellendi)

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Maltepe Miting alanında yapılan kutlamalar başlarken, meydanı dolduranlar havadan görüntülendi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamaların İstanbul'daki adresi Maltepe miting alanına gitmek isteyen gruplar yürüyüşe geçti. Sahil yolundan miting alanına doğru yürümeye başlayan grupların ellerinde Türk bayrakları ve flamalar taşıdığı görüldü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle kapatılan Taksim Meydanı havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde Taksim Meydan ve meydana çıkan yolların da boş olduğu görülüyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı giriş ve çıkışlara kapatıldı. Meydan polislere kalırken, binlerce kişinin her gün ziyaret ettiği meydan boş kaldı. Taksim Meydanı'nın yanı sıra İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı da sessizliğe büründü. Sendika temsilcileri Taksim Anıtı'na çelenk bıraktı. 

BEŞİKTAŞ'TA TOPLANAN GRUBA MÜDAHALE

Taksim'e yürümek için Beşiktaş'ta toplanan gruba polis müdahale etti. Beşiktaş'ta toplanarak Taksim'e yürümek isteyen bir gruba daha polis müdahale etti. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahalede bulundu. Gruptakiler gözaltına alındı.

YOLLAR KAPALI

Taksim Meydanı'na çıkan yollar başta olmak üzere bazı yollar sabah saat 05.00 itibariyle trafiğe kapatıldı. Trafik ekipleri tarafından kapatılan noktalara gelen sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. Avrupa Yakası'nda, Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ekipler tarafından trafiğe kapatıldı. Anadolu Yakası'nda ise, Turgut Özal Bulvarı ve bu caddeye çıkan tüm yollar, Feyzullah Caddesi. Maltepe İstasyon Caddesi ve Şehit Nedim Özpolat Sokak ekipler tarafından trafiğe kapatıldı.

İSTANBUL'DA KUTLAMALARIN ADRESİ MALTEPE

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nce (TMMOB) tertip edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının yapılacağı Maltepe Miting Alanı hazır.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, dün yaptığı açıklamada etkinlik alanına 3 ayrı noktadan saat 12.00 itibarıyla yürüyüşün başlayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bir kol Kartal-Cevizli tarafından yürüyüşe başlayacak. Diğer kol, İdealtepe-Bostancı tarafından, bir de E-5 hattından gelen arkadaşlarımız Feyzullah Caddesi yolu üzerinden sahil yoluna dikey olarak inecek. Bu arkadaşlarımız Kartal'dan gelen kol ile birleşip alana girecek. Yani 3 kol üzerinden saat 12.00'de yürüyüşler başlayacak. Saat 13.00-13.30 civarı bütün katılımcılar alana girdikten sonra mitingi başlatacağız."

ANKARA'DAKİ KUTLAMALARIN YAPILACAĞI TANDOĞAN'A SIRT ÇANTASI VE MAKYAJ MALZEMESİ İLE GİRİŞLERE İZİN VERİLMEYECEK

Ankara'da kutlamaların adresi Tandoğan Meydanı olacak. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının Ankara temsilcileri Tandoğan'da buluşacak. Kutlamalar 12.00'de başlayacak. Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in aktardığı bilgilere göre, Tandoğan'daki kutlama alanında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu kapsamda sırt çantası olan kişilerin miting alanına girişine izin verilmeyecek. Aynı zamanda Valiliğin yaptığı duyuru ile makyaj malzemesi de miting alanına sokulamayacak. 

İZMİR'DE GÜNDOĞDU MEYDANI'NDA KUTLANACAK

İzmir'de kutlamaların adresi Gündoğdu Meydanı olacak. Konak Meydanı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Alsancak iskelesinden kutlamaların yapılacağı alana ulaşılacak. 

MUĞLA'DA RENKLİ 1 MAYIS KUTLAMASI

Muğla'da, 13 ilçeden yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe yöresel kıyafetleriyle kadınlar büyük ilgi gördü.

Menteşe ilçesinde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında Tertip Komitesi'nin çağrısı üzerine binlerce kişi, Atatürk Stadyumu altındaki boş arazide araya geldi. Siyasi partiler ve birçok sendikanın da katıldığı kutlamalar, 'İnsanca, Özgürce, Kardeşçe, Yaşam' adı verilen yürüyüşle başladı.

Kutlamalarda en fazla ilgiyi ise yöresel kıyafetleri yürüyen kadınlar çekti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo Kültürel Alanı'nda bir araya gelen işçiler, yerel sanatçıların verdiği konserler ile keyifli vakit geçirdi. Az sayıda polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, olaysız sona erdi.

Haberturk.com