Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisine ve küresel rezerv parasına ev sahipliği yapan ABD, artıkpiyasa volatilitesinin de yeniden doğduğu yer.

Küresel finans krizinden bu yana çeşitli varlık sınıflarında ortaya çıkan endişe ilk kez ABD merkezli. ABD hisse senetlerinin uzun soluklu uykusunu bozan volatilite, Avrupa'daki benzerini geride bıraktı.

Tahvil yatırımcıları, önemli bir psikolojik sınırı yakın zamanda aşmış olan on yıl vadeli hazine tahvilleriyle boğuşuyor. İki yıllık borçlanma maliyetleri ise 2008 krizinden bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Endişeleri pekiştiren bir diğer unsur ise ABD Başkanı Donald Trump'ın halka açık şirketlere yorum yapma konusundaki eşsiz tutkusu; uzun zamandır süregelen jeopolitik husumetleri ve küresel ticarette kabul görmüş kuralları hedef alan dış politikası da cabası.

Societe Generale'in küresel varlık yönetimi birimi yöneticisi Alain Bokobza, “Dikkatler büyük ölçüde ABD üzerinde ve piyasa endişelerinde bir sonraki aşamanın nasıl şekilleneceğinde.” dedi.