Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Nisan ayında enflasyon Nisan'da aylık % 1.87 yıllık % 10.85 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Çekirdek enflasyon da yükselişini sürdürdü.

Şekerbank Başekonomisti Gülay Elif Girgin enflasyonda yükselen trendin devam edeceğini söyledi. Girgin "Bu trendin önümüzdeki aylarda devam etmesini bekliyoruz. Enflasyon yapısal bir konu. Beklentileri yönetmek gerekiyor. Bu ne kadar faiz artışıyla olur tartışılır çünkü onun da ekonomiye yan etkileri var. Türkiye enflasyon sorunu aşmadan ne para politikasında ne de diğer politikalarda başarı sağlamayacak" diye konuştu.

Omurga Portföy Genel Müdür Yardımcısı Aybek Sel "önce güven endeksleri düştü. Verinin beklentiden kötü olacağı belliydi. Piyasa MB'nin faiz artışından da sinyali algılayamadı, tablo kendini tamamladı. Hızlıca farklı aksiyonlar almak gerekiyor. Piyasa reaksiyonundan da bunu görüyoruz" ifadesini kullandı.

 
"SARMALDAN ÇIKAMAYIZ"

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Öztok Altınsaç sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede "Hem canlı iç. talep hem TL'deki değer kaybının enflasyona ciddi şekilde yansıdığını görüyoruz. Bir taraftan para politikasını sıkmaya çalışırken, bir taraftan maliye politikası ile para dağıtırsak, bu enflasyon sarmalından çıkamayız." dedi.

Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı Özlem Derici Şengül ise Bloomberg HT'ye "Enflasyon verisi tüm beklentileri yukarı taşıyacaktır. Beklentimizde yüzde 11'lere doğru çıkan, yılı yüzde 10'un biraz altında bitiren bir resim vardı. O resim bozuldu. Belki yıl içerisinde yüzde 11'in çok daha üzerinde çıkacak ve yılı çift hanelerde bitirecek" dedi.