Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yıldız Holding CFO'su Mustafa Tercan Bloomberg HT'ye konuk oldu.

Tercan "Borç yapılandırmasına neden gerek duyulduğu" sorusuna Tercan şu yanıtı verdi; "Aslında olan hiçbir şey yok. Yıldız Holding tüm mali gücüyle yatırımlarına ve operasyonlarına devam ediyor. Bizim yaptığımız şey yeniden yapılandırma değil. Yeniden yapıandırma denince akla faizde indirim gelir, biz böyle bir şey yapmıyoruz.

Bizim yaptığımız, grubumuzda da muhtelif şirketlerimizde de yaptığımız bir sendikasyon kredisi..United Biscıits'in çok başarılı sendikasyonunu 2017'de tamamladık. Bu 5 yıllık bir kredidir, hem şirketlere hem bankalara öngörülebilirlik sağlar. Geçen sene 570 milyon pound'luk bir krediyi çok ciddi bir başarıyla refinanse ettik ve beklediğimizin çok üstünde taleple karşılaştık. Ülker Bisküvi grubumuz 2017 içerisinde 2 başarılı sendikasyon yapmıştı.Bunlar da aşırı gelen taleple kapanan sendikasyonlar oldu.

Türk bankalarından aldığımız küçüklü büyüklü kredi vardı..Türkiye'de bankalar çok güçlü, artık Türk bankacılık yapısı da buna hazır, bu kredilerimizi refinanse edelim, tek bir çatı altında toplayalım dedik. Böylelikle bir refinansmana gittik, yaptığımız şey bir yapılandırma değil.." ifadesini kullandı. 

Tercan sabit faizle öngörülebilir bir şekilde uzun vadeli krediyi makul oranlarda refinanse ettiklerini söyledi.

Mali sıkıntıları olmadığını kaydeden Tercan grubun kaliteli varlıkları olduğunu, bir ksımının halka açık olduğunu belirterek "grubumuzun mali sıkıntı içinde iddia etmek gülünç olur. Geçen yıl grupça  %22 büyüdük, bu yıl da kendimize %19 büyüme hedefi koyduk..Grubumuz güçlü, mali sıkıntımız yok, bu tamamen kredilerimizin derlenip toparlanma çalışması" şeklinde yorum yaptı.