Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri ve tahvilleri, ABD dolarında ve tahvil faizinde 5 gün içinde ilk kez düşüş yaşanmasıyla ve ABD hisselerindeki kazançların risk algısına yardımcı olmasıyla ağırlıklı olarak yükseldi.

Petrol fiyatları yükselişini sürdürdü ve Trump İran'ın nükleer faaliyetlere yeniden başlamasının çok sert sonuçları olacağı konusunda uyardı. ABD'de Perşembe günü enflasyon verisi açıklanacak.

Singapur Nomura'da stratejist Vivek Rajpal, "Asya piyasaları güçlenen dolar, yükselen petrol fiyatları ve para politikasındaki olası değişiklikler gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak genellikle baskı altında" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü, 10 yıllık hazine tahvilinin faizi 2 baz puan azaldı. Yeni Zelanda Doları, Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın (RBNZ) faiz artırma beklentilerini azaltmasıyla 5 ayın düşüğüne geriledi. Güney Kore Wonu, Asya para birimlerinin kazançlarına öncülük ederken, Çin Yuanı ve Tayland Bahtı Asya'da düşen iki para birimi oldular.

MSCI EM Asya Endeksi yükselirken dört haftada ilk kez haftalık kazancına hazırlandı.

ÇİN

Çin Merkez Bankası (PBOC), yuan fiksingini dördüncü günde de yüzde 0.05 azaltırken ters repo ile piyasaya 30 milyar Yuan (4.7 milyar ABD Doları) fon sağladı.

HİNDİSTAN

ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 yükseldi.

ENDONEZYA

Endonezya piyasaları bugün resmi tatil nedeniyle kapalı.

TAYLAND

Tayland Bahtı 5. günde de düşerek 4 ayın düşüğüne geldi.