Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Geçen yıl bugünlerde yıllık ihracatımız 144 milyar dolardı. Bugün 161,5 milyar dolar. Şimdi 100 liralık verginin 10 lirası faize gidiyor. Bu da Allah'ın izniyle sıfıra kadar indirilecek." dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Acıpayam ilçesinde yaptırılan kapalı yüzme havuzu açılış töreninde, tüm annelerin hafta sonu kutlanacak anneler gününü tebrik etti.

Zeybekci, seçimlerde vatandaşın kararını verirken Türkiye'nin menfaati, çocuklarının geleceğini göz önüne alması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Onun için bırakın öyle lak lak, cır cır yapanları. Kendi şehrinizin ve milletinizin, bayrağınızın, vatanınızın, çocuğunuzun geleceği, refahı için kendi kararınızı kendiniz verin. Yalanla, iftirayla, kaçak güreşmeyle ve her türlü tefrikayla karşımıza gelecekler onlarla da muhatap olmayacağız. Bakın Türkiye'yle ilgili neler neler söylenip yapılıyor. Türkiye'de 15 sene önce sizlerin ödediği 100 liralık verginin 87 lirası faize gidiyordu. O Türkiye bugün dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisi oldu. 15 Temmuz işgal girişimine rağmen Türkiye, büyümede dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında birinci oldu. Geçen yıl bugünlerde yıllık ihracatımız 144 milyar dolardı. Bugün 161,5 milyar dolar. Şimdi 100 liralık verginin 10 lirası faize gidiyor. Bu da Allah'ın izniyle sıfıra kadar indirilecek."

Türkiye'nin 7 düvelden gelen düşmanların tamamıyla mücadele ettiğini ve dimdik ayakta durduğunu ifade eden Zeybekci, siyaset kitabının yeniden yazılacağı bir döneme girildiğini, artık "kıytırık bir koalisyonda yer bulabilmek için gökteki yıldızları vadetme devrinin" sona erdiğini söyledi.

Bakan Zeybekci, konuşmaların ardından kapalı yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirerek tesisi gezdi.

AA