Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Morgan Stanley, e-posta raporuna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Haziran ayı politika toplantısında 150 baz puan faiz artırımına gitmesini bekliyor.

Morgan Stanley, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ekonomi zirvesinin ardından50 baz puanlık artırım öngörüsünü revize etti.

Kurum ekonomisti Ercan Ergüzel ve stratejist James Lord'un kaleme aldığı raporda, Türk Lirası'nın dah fazla zayıflaması durumunda TCMB'nin 7 Haziran öncesinde ara toplantı yapmayı gözden geçirebileceği ifade edildi.

Buna karşın dolardaki yükselişin sınırlı alanı bulunduğunu ifade eden uzmanlar, “İlk olarak, herhangi bir politika değişikliğinin zamanlamasına dair bir indikatör yok. Yakın zamanda adım atılmazsa, son zirvede yüksek beklentiler oluştuğu için harekete geçilmesi yönündeki piyasa baskısı büyük ihtimalle yeniden oluşur.” dedi.

“İkincisi, piyasa bunun istikrarlı bir iyileşmenin başlangıcı ya da piyasa baskısını hafifletmek için taktiksel bir adım olduğundan kuşku duyacaktır.”

“Üçüncüsü, enflasyon ve dış dengesizlikler konusunda kısa vadeli makro veriler büyük bir ihtimalle negatif kalmayı sürdürecektir.”

“Son olarak, bölgedeki ve yurt içindeki siyasi belirsizlik yüksek seviyede ve net olarak görülen yatırımcı güvenini azaltacak kısa vadeli riskler var."