Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün sabaha 4.30'un üzerinde başlayan kur ekonomi bürokratlarının toplanacağı haberi ve ABD'de düşük gelen enflasyon verisiyle 4.22'ye kadar çekilmişti.

Dolar güne 4.24 seviyelerinde başlamasının ardından kademeli yükselişle 4.28'e çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada faizlerin indirilmesi gerektiğini belirterek "Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz. 24 Haziran'da milletim tekrar inşallah yola devam dediği anda bu faiz belasıyla mücadeleden zaferle çıkacağımı söyleyeyim." dedi. 

Açıklamaların ardından kur 4.3069'a yükseldi, kur saat 15:55 itibariyle 4.28'den işlem gördü. Akşam saatlerinde 4.31'e çıktı

Kur son olarak Çarşamba günü 4.3743 ile rekor tazelemişti. Euro/TL bugün %1.8 artışla 5.14'ü aştı. 

GCM Menkul Değerler'den Enver Erkan dün beklenenden düşük gelen ABD enflasyon verisi sonrası dolarda aşağı yönlü fiyatlama olabileceğini öngördü. Erkan "Enflasyondaki zayıf gerçekleşmeler, önümüzdeki aylarda Fed’in hedeflerinin üzerine doğru bir artış ihtimalini azaltacak nitelikte. Enflasyon gerçekleşmelerinin Fed’in politika yapıcılarının parasal sıkılaşma konusunda işlerini zorlaştırması neticesinde USD’de aşağı yönlü fiyatlama görüyoruz." ifadesini kullandı.

Noor CM Pazarlama Müdürü Ahmet Uluhan da Bloomberg HT'ye "Bu süreçte Merkez Bankası'nın aktif müdahil olmaması durumunda 4.50 ve üzerini görebiliriz" dedi. 

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı bulunmuyor, Merkez Bankası veya hükümet cephesinden atılabilecek olası adımlar takip edilecek. ABD'de ise tek veri Tüketici Güven Endeksi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın konuşması da izlenecek.