Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

HSBC stratejistleri David Bloom ve Paul Mackel'in yazdığı raporda, ABD'de daha yüksek tahvil faizi farkları ve zayıf dolar arasındaki uyumsuzluğun, Fed'in "nokta grafiğe" paralel hareket edecek gibi görünmesiyle tersine dönmeye başladığı belirtildi. Raporda, diğer G-10 ülkelerinin merkez bankalarının ise sıkılaşma sürecini başlatmada veya uzatmada zorluklar ile karşı karşıya olduğunun altı çizildi. 

Banka stratejistleri, dördüncü çeyrek için Euro/Dolar tahminini 1.25'ten 1.15'e indirdi. Parite, şu anda 1.19'lu seviyelerden işlem görüyor. Dolar/yuanda ise dördüncü çeyrek tahmini, 6.20'den 6.40'a yükseltildi. 

Raporda, gelişen piyasalara ilişkin, "küresel ekonomiye dair iyimserliğin zayıflaması ve artan ticaret gerilimi, gelişen piyasaların yararına olmadı ve bu piyasalara olan portföy akışlarını yavaşlattı" ve "ABD faizlerindeki yukarı yönlü hareket, çoğu gelişen para için endişe verici, ancak yine de, özellikle Asya'da olmak üzere bazı gelişen paralar, bu zorluğu geçmişe kıyasla daha iyi bir şekilde atlatabilir" ifadeleri kullanıldı.