Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem Londra görüşmeleri sırasında Reuters ile telefonda yaptığı söyleşide Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) elindeki araçları gerektiğinde kullanma özgürlüğüne sahip olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu görüşü paylaştığını söyledi.

Ertem, "Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin düşürülmesi konusundaki görüşlerinde bunun piyasa koşullarında ve gerekli şartların sağlandıktan sonra olacağını belirtti. Düşük faiz gerkeli şartlar sağlandıktan sonra hedeftir, faiz talimatla düşmez" dedi. Ertem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz vurgusunun 7 Haziran'a olmadığını ve faizlerin bir hedef olarak düşürülmesi gerekliliğini vurguladı.

Ertem, enflasyonun düşürülmesinin en önemli öncelikleri olduğunu ve seçimlerden sonra TCMB'yi enlasyonla mücadelede destekleyecek adımları hızla atacaklarını kaydetti. 

Cemil Ertem, "Para ve maliye politkasını ortaklığı esastır. Hem maliye hem de TCMB para politkası tarafında enflasyonun düşmesi konusunda gerekli adımları atacaktır. Seçimlerden sonra enflasyonun ve kurdak volatilitenin düşeceğini göreceğiz. Bu bağlamda ülkeye sermaye girişleri artacaktır" dedi.