Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayland Bahtı ve Güney Kore Wonu, ABD 10 yıllık hazine tahvili faizinin Salı günü 2011 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkmasıyla Asya para birimlerindeki düşüşe öncülük etti. Bu durum gelişen piyasalardaki varlıklar üzerinde baskıya neden oluyor.

Singapur'da DBS Bank tahvil stratejisti Eugene Leow, "Faiz artırımı endişesinin tırmanmasıyla Endonezya, Hindistan ve Malezya tahvilleri son birkaç ayda önemli miktarda satış gördü. Biz, sağlam dış dengeye sahip ekonomilerde, kısa vadeli tahvilleri tercih ettiğimizi tekrar ediyoruz" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.6 yükselmesinin ardından yatay seyretti, 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek yüzde 3.06 oldu. Japon Yeni 3 ayın düşüğüne gerilerken, Avustralya Doları 11 ayın düşüğüne yaklaştı. Yeni Zelanda Doları 2017 Aralık ayının ortalarından bu yana en düşük seviyeye inerken Tayland Bahtı ve Güney Kore Wonu gelişen Asya para birimlerindeki düşüşe öncülük ettiler.

Pimco'da Asya-Pasifik müdürü Robert Mead, "ABD 10 yıllık tahvil faizleri yılın geri kalan kısmında yüzde 3 ile 3.5 aralığında olacak" dedi.

Endonezya tahvilleri, hazine tahvillerindeki düşüşe öncülük yaparken bölgede en fazla Filipinler hisseleri değer kaybetti.

ÇİN
Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini 2 Mayıs'tan bu yana en yüksek oran olan yüzde 0.41 azaltırken piyasaya ters repo ile 260 milyar Yuan (41 milyar dolar) fon sağladı.

GÜNEY KORE
Woori Bank, yayımladığı notta, " Güçlü dolar, küresel hisselerdeki aşağı yönlü hareket ve Kuzey Kore ile olan gerilim Güney Kore Wonu'na baskı yapıyor" dedi.

HİNDİSTAN

ABD Doları/Hindistan rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar Salı günü yüzde 0.7 yükselmesinin ardından yatay seyretti.

ENDONEZYA
Endonezya Rupisi, 2015 yılı Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

MALEZYA
Malezya Ringgiti, yabancı yatırımcıların Pazartesi ve Salı günü net 376 milyon dolarlık Malezya hissesi satmalarının ardından dört ayın düşüğüne geriledi.

TAYVAN
Tayvan Doları bu yılın yaklaşık en düşük seviyesine yakın.