Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Investec Gelişen Piyasalar Trader'ı Julian Rimmer Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programında TCMB beklentisi paylaştı.  

Merkez Bankası'nın ortodoks politikalardan uzaklaştığını belirten Rimmer bu durumun da finansal performansı etkilediğini dile getirdi.

Türkiye'nin cari açığının da ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Rimmer "Türkiye bu sorunu dünyada yapay düşük faiz oranları olduğu için idare edebilmişti. Ama şimdi faizler yükseliyor, ABD 10 yılıkları da %3.25 ile 3.5 arasında olacak gibi görünüyor. Türkiye'nin cari açığı fonlaması zorlaşacak.. Petrol fiyatları da artıyor. Türkiye buna karşı kırılgan, petrol arttıkça cari açık daha da artacak" ifadelerini kullandı.

Bunları telafi edebilecek faiz oranı sunulmadıkça makro ekonomik şartların daha da kötüleşeceğini belirten Rimmer "faiz artışına ihtiyaç var. Bundan da önemlisi TCMB'nin kredibilitesini kazanması. Gerekli tedbirlerin alınması durumunda lira toparlanır yoksa ciddi değer kaybedebilir. Tedbirler alınırsa kur yılı 4 ile 4.25 arasında bitirebilir eğer alınmazsa çok fazla değer kaybedebilir" değerlendirmesini yaptı.