Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş Bloomberg HT'ye Borsa beklentilerini paylaştı. Demirtaş 'manik depresif' dönemler olabileceğini, seçici olmak gerektiğini söyledi.

Geçen haftalarda doların 4.90 olduğu noktada şirketlerin karlarıyla ilgili kalem çevirmek bile mümkün değildi. Özellikle borçlu şirketler için de ciddi sıkıntı işaretiydi. Faiz artışı ve sadeleşme oldu, bunlar bekleniyordu.

Şimdi seçim süreci var, hisse senedi tarafında çok iyimser olmak çok doğru olmaz. Hisse bazında hareketler olabilir, kurların stabilize olmasına dair iyimserlik oluşabilir ama gerçek anlamda öngörülebilirliğin seçimler sonrasında artmasını beklemek doğru olur." dedi.  

"MANİK DEPRESİF DÖNEMLER SÜREBİLİR"

Geçen 1 1.5 ayda dolar bazında yüzde 30 gerileme olduğunu, son 2 günde %8'inin geri alındığını belirten Demirtaş "Şu anda hisse senetleri uzun vadede bakınca tarihi düşük seviyelerde diyebiliriz dolar bazında, fakat faiz artışı sonrası ekonomide 2. yarıda ne kadar büyüme olacak soru işareti.

Üst üste koyunca biz hisse senetlerinde seçici olma taraftarıyız. Biraz 'manik depresif' dönemler devam edebilir. Ama genel görüşümüz seçimlerden sonra netleşecektir"

Borsa İstanbul dün TCMB'nin adımının ardından %3.22 yükselişle 103.525 puandan kapanmıştı.