Advertisement
HABERLER ABONE OL

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke Bloomberg HT'de Gökhan Şen'in sorularını yanıtladı.

CHP'nin seçim vaatlerini anlatan Böke artık yeni bir ekonomik ve siyasi anlayışa ihtiyaç olduğunu belirterek "Hızla yapılacak işlerin önemli kısmı liyakatsizliği, hukuksuzluğu gidererek kurallı işleyen ekonomik düzen için ilk güven adımları atmaktan geçiyor." dedi.

"MERKEZ BANKASI'NIN İHTİYAÇ NEYSE YAPTIĞI DÖNEME GEÇECEĞİZ"

OHAL'in ilk etapta kaldırılacağını kaydeden Böke "İkincisi; kural ve kurumların işlediği, Merkez Bankası'nın kendi işini yaptığı, araç bağımsızlığıyla teknik ihtiyaç neyse bunu yapabildiği bir düzene hızla geçeceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Böke üretimin canlandırılıp refahın adil dağıtımı için vergi ve ücret reformu, eğitim ve teknoloji reformunun da yapılması gerektiğini dile getirdi.

"CİDDİ ENFLASYON SORUNUMUZ VAR"

Böke ciddi enflasyon sorunu olduğunu belirterek "bu durum, sürekli tüketen, üretimi arttıran reformu yapamayan bir geçmişten kaynaklanıyor. Yüksek enflasyon artık sanayideki eğilimde de gördüğümüz gibi düşük büyümeye ve yüksek cari açık sorununa neden olurken, faiz ve kurda Türkiye'yi sıkıştıran bir kıskaçla karşı karşıyayız" dedi.

Ekonominin artık üretim kapasitesine yatırım yapması gerektiğini belirten Böke "tüketim canlandırıcı atılacak hiçbir adım ısınmış olan ekonomiyi kısa vadeli nefes dışında soğutamaz, esas ihtiyacımız üretim reformu" dedi.