Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, Fed'i bir miktar daha şahin bulurken Güney Kore Wonu, Trump-Kim görüşmesine dair kötümserlikle düştü. Hazine tahvilleri genel olarak yükselirken Kospi Endeksi hisselerdeki düşüşte öncülük yaptı.

Hong Kong'da Mizuho Bank'ta Ken Cheung, "Piyasalar bu yıl dört faiz artışına hazırlanırken Fed'in biraz daha şahin davranışı doları yükseltmede başarısız oldu" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.1 düşmesinin ardından yatay seyrederken, 10 yıllık tahvil faizi yatay seyirle yüzde 2.79 seviyesinde. MSCI EM Asya Endeksi ikinci günde de düştü.

Japon Yeni, Trump'in ticaretle ilgili yorumlarının ardından güvenli liman talebiyle sınırlı yükseldi. Çin'de sanayi üretimi ve perakende satışlar verisi beklentilerin altında gerçekleşti. Endonezya piyasaları resmi tatil nedeniyle 20 Haziran'a kadar kapalı olacak. Tayvan Doları, 6. günde ilk kez yükseldi.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini 5 günde ilk kez yükseltti. Güney Kore Wonu, Trump'ın "Güney Kore ile askeri tatbikatlara katılmayı durduracağız" açıklamasının ardından düştü. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 yükseldi.