Advertisement
HABERLER ABONE OL

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Hatay'da vatandaşlara seslendiği konuşmasında, "Hakkını, halkını ve haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

İnce, ""İnce kazanırsa yardımları kesecek diye bir yalan var, anlatıyorum. doğum, gebelik, dul, öğrencilik, kaymakamlık bursu, engelli bakımı yardımı, kira yardımı size namus ve şeref sözüdür asla kesilmeyecek. Enflasyon oranında artırılacak. Cumhurbaşkanlığımda ayırmayacağım, kavga olmayacak, savurmayacağım, kayırmayacağım. Hakkını, halkını ve haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Şunu söylemezsem olmaz; haddini bilmeyene de bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

Muharrem İnce, ""Kamuda müdür, genel müdür olmanın kurallarını koyacağız. Kimse yükselirken etnisitene, cinsiyetine, sağcı mı, solcu mu olduğuna bakmayacak. Öğretmene, polise, din görevlisi ve hemşireye 3600'ü vereceğiz. Kamu bankasını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası kredilerinin yüzde 80'ini çiftçiye verecek. Halkbank esnafa verecek. AB ile müzakerelere hız vereceğim. AB'nin hemen hemen bütün büyükelçileri ile görüştüm. Japonya, Kanada, Yeni Zelanda hepsi ile görüştük. 453 milyar dolar aldık. Borcumuz borç ödeyeceğiz. Bunlar parayı betona yatırdı, biz borç alırsak fabrikaya yatıracağız dedim. Erdoğan'ın böldüğü üniversiteleri hemen birleştireceğim. Hiçbir okulda zorunlu bağış alınmayacak." dedi.

İnce, Çocuklarımız hiçbir sınava ücretli girmeyecek. Tümünü kaldırıyoruz. 24 Kasım'da her öğretmene 1 maaş ikramiye vereceğiz. 24 Haziran'dan sonra torpil yok, mülakatı kaldıracağız. Bak sizi biraz güldüreyim. Bir arkadaş İstanbul'da kararsızdım, sana mı, Erdoğan'a mı oy vereceğim. Bugün karar verdim. Ne oldu dedim. Senin mitinginde biri bayıldı, sen hekim yönlendirdin. Erdoğan kafasına su dökün' dedi. Aranızdaki davranış farkını gördüm dedi. Onlar kimine 500, 700 verdi. Bin demişlerdi. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda bir asgari ücret ikramiye. Spor yönetimi özerkleşecek. 100 gün içinde çocuk bezindeki yüzde 10 KDV inecek. 100 gün içinde engelli kardeşlerim Marmaris'teki yazlık sarayda tatil yapmaya başlayacak. Passoligi kaldıracağım" şeklinde konuştu.

Haberturk.com