Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, politika karar organı Federal Açık Komitesi'nin (FOMC) devam eden kademeli faiz artışını geniş tabanlı bir desteği olduğunu söyledi.

Powell, Avrupa Merkez Bankası'nın Portekiz'in Sintra kentinde düzenlediği forum için hazırladığı konuşma metninde, "Federal fon faizlerinde kademeli artış için zemin güçlü olmaya devam ediyor ve geniş tabanlı destek buluyor" dedi. 

Powell, "Ücretlerdeki artış ılımlı ve bu düşük verimlilik artışıyla tutarlı. Ancak iş gücü piyasasının aşırı sıkı olmadığına dair işaretler var" dedi.

Powell konuşmasına şöyle devam etti:

"Elbette güçlü ekonomi koşulları iyi şeyler. Bu tarz koşullar, güçlü bilanço tablosu ve yatırımcı güveni kanalıyla, mali sistemin şokları daha iyi telafi etmesini sağlıyor. Öte yandan sıklıkla güvenin aşırı güven durumuna geldiğini gördük. Yüksek miktarda borçlanmaya ve risk almaya neden olan bu durum mali sistemi daha kırılgan hale getirdi."

Fed Başkanı Powell, "Sürekli olarak devam eden güçlü ekonomik koşullar enflasyon ve belki de mali istikrar üzerinde risk oluşturabilirken, kalıcı fayda sağlayıp sağlayamayacağını sorgulayabiliriz" dedi. Powell, "İş gücüne yüksek talep, ücretlerdeki artışı ve iş gücüne katılımı desteklemeli. İş gücü piyasasının sıkılaşması işletmelerin teknoloji ve eğitime daha çok yatırım yapmasını neden olabilir.Bu da üretim verimliliğine katkıda bulunmalı." ifadelerini kullandı.