Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cribstone Kurucusu ve Gelişen Ülkeler Stratejisti Mike Harris Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'e konuk oldu. Harris seçimlerin atlatılmasının ardından piyasaların da hoşuna gidecek bir politika değişikliği olması gerektiğini, bu yapılmazsa piyasanın yeniden Türkiye'yi sert biçimde cezalandırabileceğini söyledi

Harris "seçimin erkene alınması iyi oldu yoksa biz sürdürülemeyen politikalarla zaman kaybedecektik. Şimdi bunun arkada kalması iyi oldu. Artık piyasaların da seveceği politika değişiklikleri olması gerekir, eğer bu yapılmazsa piyasa yeniden Türkiye'yi cezalandırabilir" dedi.

Bu değişikliklerin en önemlisinin OHAL'in kaldırılması olacağını belirten Harris "Bunun yanında ben TCMB'nin 'enflasyon hedefimiz yüzde 7 ve politikayı da enflasyonun bu seviyenin altında kalması için uygulayacağız' demesini beklerim. Türkiye daima enflasyonu göz ardı ediyor ve para birimindeki hareketlere göre piayasayı belirliyor. Eğer bunu yaparsa en büyük ekonomik kriz başına gelebilir. TCMB gerçekten hedefinin ne olduğunu açıklamalı ve buna uyacak şekilde davranmalı" dedi.

Erdoğan'ın güçlü ekonomistleri iş başına getirmesi ve işlerini yapma imkanı vermesinin, MB'yi özgürleştiren politikalar uygulanmasının piyasa açısından iyi olacağını söyledi.