Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, ABD'nin ticaretteki korumacı politikalarının küresel büyümeyi yavaşlatacağı endişelerine bağlı olarak dolarda devam eden zayıflamanın kısmen dengelenmesiyle karışık seyretti. Çin hisseleri bölgedeki düşüşe öncülük yaparken, tahvillerin çoğu dar bantta seyretti.

Singapur'da National Australia Bank'ta stratejist Christy Tan, "Piyasalarda riskten kaçma algısı devam ediyor ve Asya para birimleri Çin Yuanı'na bölgesel bir çapa olarak daha fazla sahip olamayacaklar" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi beşinci günde de düşerken ABD 10 yıllık tahvil faizi 2.88 seviyesinde sabit durumda. MSCI Em Asya Endeksi yedi ayın düşüğüne indi. Japon Yeni, riskten kaçma algısıyla dördüncü günde de yükselirken, Güney Kore Wonu değer kazandı, Çin Yuanı ve Endonezya Rupiah'ı düştü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini beşinci günde de, yüzde 0.44 azaltırken, yedi günklük ters repo işlemiyle piyasaya 80 milyar yuan (12.2 milyar dolar) fon sağladı. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 düştü. Tayland'da yabancı fonlar Pazartesi günü dokuz hafta üst üste ülke tahvili sattılar.