Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, ABD'nin ticaretteki korumacı politikalarının Çin varlıklarını baskı altında tutmaya devam etmesiyle Çin Yuanı öncülüğünde düştü. Hazine tahvilleri karışık seyrederken Hong Kong'da hisseler düştü.

Singapur'da Maybank'ta kıdemli Döviz stratejisti Christopher Wong, "Asya para birimlerinin, küresel teşvikteki geri çekilme, ticari gerilim ve büyümedeki yavaşlama endişeleriyle baskı altında kalması bekleniyor" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.3 yükselmesinin ardından yatay sweyrederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi 2.88 seviyesinde. MSCI EM Asya Endeksi üçüncü günde de düştü. Japon Yeni güvenli liman talebiyle yükselirken Avustralya Doları ticarei gerilimin etkisiyle üçüncü günde de düştü.Onshore Yuan, Eylül'den bu yana en uzun düşüş sürecini gerçekleştirerek beşinci günde de düştü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini altıncı günde de, yüzde 0.6 azaltırken, piyasaya 7 günlük ters repo işlemiyle 60 milyar yuan (9.1 milyar dolar) fon sağladı. Güney Kore Wonu, yedi ayın düşüğüne geldi.  Filipinler Pesosu 12 yılın düşüğünde.

ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde bir ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 düştü.Endonezya'da piyasalar seçim nedeniyle kapalı.Taylan Bahtı, yedi ayın düşüğünde. Malezya Ringgiti, yaklaşık altı ayın en düşük seviyesine indi.Tayvan Doları, Ekim başından bu yana en düşük seviyeye indi.