Advertisement
HABERLER ABONE OL

Milyonlarca sterlin değerindeki algoritmik işlem stratejilerini çalmaktan hüküm giymiş eski bir hedge fonu analisti, Londra'da mahkemeye çıktı ve söz konusu yazılım ile ne yaptığını açıklamaması ardından tekrar cezaevine gönderildi.

2014 yılına kadar hedge fonu Trenchant Ltd. için çalışan eski Goldman Sachs Group Inc. analisti Ke Xu, 13 ay hapse mahkum edildi. Şirkete ait fikri mülkiyeti almaktan ceza alan Xu, Mart ayında beri serbest idi.

Yargıç Antony Zacaroli, Çarşamba günü “Hapis cezası kaçınılmaz.” dedi ve Çinli analistin mahkeye uyarak mahkumiyet süresini kısaltabileceğini ekledi. Zacaroli, “Bir tam yıllık mahkumiyetten kaçınmak Bay Xu'nın elinde.” dedi.

Xu, 2014 yılında işten ayrılarak Hong Kong'a kaçması öncesinde birkaç ay Trenchant'ın kantitatif işlem stratejilerini çözmekle geçirdi. Tutuklanarak İngiltere'ye getirilen Xu, 2015 yılında dolandırıcılıktan suçlu bulundu. Xu'nun avukatları, yazılımın kopyasına sahip olmadığını ve aradan geçen dört yılda yazılımın değerinin tartışılabilir olduğunu savunmayı sürdürüyor.