Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yuan, beklentilerin altında kalan Çin ekonomik verisinin ve ING'nin para birimine ilişkin tahminini bir hafta içerisinde iki kez aşağı çekmesinin ardından yedi ayın en düşük seviyesine doğru geriledi ve  Döviz sepeti karşısında dokuzuncu günde de zayıfladı. 

Yuan, Pekin saatiyle 10:29'da yüzde 0.12 düşerek 6.6305 dolar seviyesine geldi. Çin para birimi, Cuma günü yedi günün ilk yükselişini gerçekleştirmişti. 

Çin Merkez Bankası, yuan referans oranını 6.6157 seviyesinde tutuyor. Bloomberg'in anketine katılan traderlar ve analistlerin tahminlerinin ortalamasına göre, yuanın 6.6185 seviyesinde sabitlenmesi bekleniyordu. 

Bloomberg'den Wes Goodman'ın haberine göre, bir yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inen Çin tahvillerindeki düşüş, yuandaki zayıflamaya rağmen sürebilir.

Normalde, zayıflayan bir para birimi, enflasyona eklenerek ve yurt dışındaki yatırımcılardan gelecek alımları engelleyerek tahviller için iki taraflı bir olumsuzluk oluşturabilir. Çin durumunda ise, yuanın dolar karşısında değer kaybettiği 2014, 2015 ve 2016 yıllarında, tüketici enflasyonu yüzde 1.8'de ortalama yapmıştı ve ülkede 10 yıllık tahvillerin faizi, 2016'da rekor düşük seviyeye inmişti.