Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri ve para birimleri geçen Haziran ayını da kapsayan 3 aylık süreçte 2015 yılından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Göstergeler Pazartesi günü de kayıplarını genişleterek, Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesine yöneldi.

JPMorgan Asset Management'ta gelişen piyasalar yatırım uzmanı Diana Amoa Bloomberg TV'de katıldığı programda "Ticaret savaşı endişelerinin gelişen piyasaları olumsuz etkilemesiyle son dönemde yaşanan satışlardan sonra, gelişen piyasalarda 'oldukça fazla miktarda değer' yaratıldı" dedi.

Amoa, doların gücünün ABD ekonomisinin iyi bir performans sergilemesine bağlı olduğu durumda daha az riskli olacağını belirtti. Amoa ayrıca dengesizlikler nedeniyle Türkiye gibi ülkelerde "politika karışımında iyileşme görmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Öte yandan, yatırımcılar yükselen küresel korumacılık korkularıyla ve Avrupa'da politik risk ile boğuşuyor. Çin ekonomisi, bu haftanın sonunda uygulanacak olan yeni vergilerden önce, ABD ile olan ticaret savaşına çoktan kırılganlık işaretleri vermeye başladı.