Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar Türk Lirası karşısında Asya seansında Japon perakendecilerden geldiği söylenen satışlarla tarihinin en yüksek seviyesini gördükten sonra sert düştü ancak sonrasında tekrar yükselişe geçti.

Dolar/TL kuru, Asya'da bir Döviz traderına göre, kısmen Japon yeni karşılığı Türk Lirası'na gelen satışların etkisi ile yüzde 2 yükselerek tarihinin en yüksek seviyesi olan 4.9743'e kadar yükseldi.

Kur daha sonra gerileyerek önce 4.90 seviyesinin altına indi ve ardından kademeli düşerek 4.87844 seviyesine indi.

Öğleden sonra yükselmeye başlayan dolar TSİ 16:30'da 4.87 seviyesini aştı.

Dolar/TL günlük hareketi



Dolar/TL dün yüzde 3.6 yükselmişti.

TL/Yen kuru Çarşamba günü yüzde 2.6 aşağıda kapandıktan sonra yüzde 1.2 düşerek 22.7055 seviyesine geldi. Kur, 23 Mayıs'ta 22.295 ile tarihinin en düşük seviyesini görmüştü.

Ueda Harlow'un döviz analistlerinden Naoto Ono, "Türk Lirası'na dün güçlü satışlar geldi ve bu satış trendi Asya seansına taşındı," dedi ve "Bir olasılık, Japon küçük yaırımcıların Türk Lirası'nın dolar karşısındaki düşüşünün ardından zararlarını kesmek için satışa geçmeleri olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Bazı bilgiler, kamuoyuna açıklama yapma yetkisi olmadığı için ismini açıklamayan ve işlemler hakkında bilgiye sahip bir döviz traderından geldi.

Bloomberg'ün takip ettiği 24 gelişen piyasa parasının 20'si bu haftaki işlemlerde dolar karşısında değer kaybetti. Doların önemli para birimleri karşısındaki seyrini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta yüzde 0.64 yükseldi.