Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Külübü programına konuk olan Gürleyen Borsada kalıcı bir yükseliş için faizlerin mutlaka inmesi gerektiğini söyledi.

Gürleyen "10 yıllıklar % 18'in altında, 2 yıllıklar daha yukarıda, bu seviyelerdeyken hisse senedi yatırımı cazip gözükmüyor" dedi.

Bankacılık sektöründe beklentileri değerlendiren Gürleyen "Şu an bankalara ilgili olabilecek ve hatta olamayacak birçok gelişme fiyatlanmış durumda..Bankalarla bu defa faizden çok kur arasında ilişki var. Bankaların açık pozisyonu yok peki neden ilişki var? Çünkü bankaların kredi verdiği şirketlerin kurla sorunu var, piyasa da bunun fiyatlamasını bankalar üzerinden yapıyor.

Biz küresel kriz sonrası ve öncesinde banka endeksinin hareketliliğini çıkardık, bu hareketlere bakınca, tepe noktasına göre %60'ın üzerinde gerileme olan hareket dönemi az, bununla birlikte 4 tane var. Hepsinde % 55-60 bandından sonra bir dönüş yaşanmış, bu dönüş de yukarı yönlü ve sert olmuş. Yani bankalar ekonomide çok radikal, olumsuz birşey olmayacaksa büyük ölçüde riskleri fiyatlamış diyebiliriz." dedi.

Gürleyen son dönemde oynaklık arttığı için şu an banka endeksi tavsiye etmediklerini belirterek "ama parasının dalgalanmasından korkmayan yatırımcılar için iflas riski az olan ama getiri potansiyeli yüksek olan birçok varlık da var" ifadesini kullandı.

Gürleyen Türk varlıklarının şu anki sert fiyatlamayı hak etmediğini söyledi.