Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, Çin'in günlük yuan fiksinginde iki yıldan daha uzun bir sürenin en en yüksek oranlı azaltımına gitmesinin ardından Endonezya Rupiahı öncülüğünde düşerken hisselerin çoğu yükseldi.

 Singapur'da ANZ Group'ta stratejist Irene Cheung, "Yuan fiksingindeki orana rağmen, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC), yuanın değerini düşürmeye devam edeceğine dair bir işaret yok" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi önceki 3 günde yüzde 0.8 yükselmesinin ardında yatay seyrederken ABD 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan yükselerek 2.85 oldu. MSCI EM Asya Endeksi beşinci günde de düşerken öncülüğü Hong Kong hisseleri yaptı.
Japon Yeni, Çin Yuanı'nın risk algısını desteklemesiyle sınırlı yükseldi. Avustralya Doları, bir aydan daha fazla bir üsrnin en kötü haftasına yöneldi. 

Onshore ve Offshore Yuan altıncı haftada da düşüşe yöneldi. Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan fiksingini yüzde 0.9 azalttı.

Güney Kore Wonu yedinci haftalık düşüşüne hazırlanıyor. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı komntratlar yüzde 0.1 düştü.Endonezya Rupiahı ve Tayland Bahtı 6 hafta üst üste, Malezya Ringgiti 5 hafta üst üste düşüşe hazırlanıyor.