Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley'e göre, bu bilanço sezonunda piyasa liderlerinin analist beklentilerinin gerisinde kalması, hisse rallisinde sona gelinmiş olabileceğine dair endişe verici bir işaret. 

Mike Wilson yönetimindeki analistler tarafından Pazartesi günü yazılan notta, "Satışlar yeni başladı ve bu düzeltme, Şubat'ta gördüğümüz düzeltmeden bu yana en büyüğü olacak" ifadesi kullanıldı. 

S&P 500 içerisindeki şirketlerin yüzde 85'inden daha fazlası analist tahminlerinin üzerinde kar açıklamış olsa da, genel ekonomideki aşağı ve yukarı yönlü hareketlerden etkilenen döngüsel hisselere sahip şirketler, beklentilerin gerisinde kalıyor. 

Bir yandan, yılın en büyük kazananları da güvenilir kazançlar sergilemiyor. Netflix ve Facebook gibi büyük şirketlerden gelen olumsuz kar açıklamaları ise piyasadaki trendlere yönelik işlemleri olumsuz etkiliyor. 

Morgan Stanley analistlerine göre, zirveye ulaşan büyüme oranları ve süresi uzatılan pozisyonlarla birlikte hisselerin Temmuz ayındaki rallisine yönelik riskler artıyor. Analistler, Perşembe günü başlayan üç günlük düşüşün daha da kötüleşeceğini söylüyor.