Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik Bloomberg HT'ye yeni ekonomik modeli iş dünyasının olumlu karşıladığını, son derece kararlı ve piyasaya uyumlu bir program olduğunu belirtti.

Bilecik, "Ancak artık günümüzde ekonomiyi sadece ekonomik yaklaşımlarla değil, dış dünya yönetimiyle beraber ele almak gerekir...Dış ilişkilerin de mükemmel yürütüldüğü bir süreç yaşamalıyız." ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı "Dönüşüm döneminde neler yapılacağının ana hatları verildi. İnanıyorum ki Eylül başında OVP açıklandığında hepimiz detaylara daha fazla hakim olacağız. Planın tek tek uygulanacağına ve ülkenin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır" şeklinde yorum yaptı.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar "Uzun yıllar kalacak altyapısal dönüşümden bahsedildi. Biz başarılı bulduk inşallah piyasa da bunu bu doğrultuda algılar. Şu an içinde bulunduğumuz süreçlerde hiçbir şeyi farklı yönüyle almak kimsenin menfaatine değil" diye konuştu.

"İÇERİĞİ DOLU BİR PROGRAM"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Agdaviç "Bugün yapılan açıklamalar önemli ve değerli. OVP de açıklandıktan sonra piyasaların daha istikararlı bir sürece gireceğini bekliyoruz." şeklinde değerlendirdi.

TİM Başkanı İsmail Gülle açıklanan programın içeriğinin son derece dolu olduğunu belirterek "Kurlara yönelik bir beklenti vardı, belki ksıa süre içerisinde bununla ilgili de mücadele programı açıklanacaktır. Enflasyon kontrol altına alınınca pek çok parametre de kontrol altına alınacak...Ayağı yere basan, içeriği dolu bir açıklamaydı" dedi.