Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimin artması ve diğer gelişmekte olan piyasalardan kaynaklanan bulaşma risklerinin baskısı altında. Çin Yuanı'nın, Çin Merkez Bankası'nın yuanın sabit kalması için uyguladığı politikaların ardından yükselme eğilimi arttı. Hisselerin çoğu karışık seyrederken yatırımcılar yönlerini belirlemeye çalışıyor.

SBI Securities'de genel müdür Tsutomu Soma, "Gelişen piyasalar için birden çok sayıda risk mevcut. Özellikle Arjantin'den ve Türkiye'den gelişen piyasalara yönelik bulaşma riski artıyor" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dördüncü günlük kazancına yönelirken yüzde 0.1 yükseldi. Endonezya Rupiahı ve Güney Kore Wonu, Asya para birimleri içindeki düşüşe öncülük yaptılar. MSCI EM Asya Endeksi dördüncü günde de düştü.Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.24 artırdı.

ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.3 yükseldi. Endonezya Rupiahı 20 yılın düşük seviyesine yaklaştı. Tayland Bahtı, devlet tahvillerine olan talep ve hisselerin karışık seyri ile yatay pozisyon izlerken Malezya Ringgiti 9 ayın düşüğüne geriledi.