Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, bölge göstergesinin bir yılın en düşük kapanış seviyesine yönelmesiyle birlikte düştü. Yatırımcılar, gelişen piyasalardaki kargaşanın küresel büyüme üzerindeki olumsuz etkilerini değerlendiriyor. 

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Avustralya ve Hong Kong piyasalarındaki düşüşün Endonezya ve Malezya'daki ılımlı kazançların önüne geçmesiyle altıncı seansta da aşağı yönde hareket etti. Japonya hisse senetleri, ülkenin en kuzeyindeki ana adada gerçekleşen şiddetli depremin ardından olumsuz bir performans gösterirken yen, değer kazandı. 

ABD teknoloji hisseleri ise gece boyunca sert düştü ve ABD Kongresi'nin denetimi altında olan bazı büyük şirketlerin yöneticilerinden gelen açıklamalar, havayı daha da olumsuzlaştırdı. ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi ise yüzde 2.90'da tutundu.

Wall Street'in önde gelen kurumlarından yetkililer, ABD hisselerinin olumsuzluklar ile karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor. Citigroup, ABD hisselerinde yeni bir geri çekilmenin yakın olduğu konusunda uyarırken Goldman, değerlemelerdeki yükseliş ve sıkılaşan işgücü piyasasıyla birlikte şirketin ayı/boğa piyasası göstergesinin alarm verici seviyelere çıktığını bildirdi. 

Bir yandan, sterlin, Brexit müzakerelerinin sürdüğü bir ortamda sert dalgalanmasının ardından kazançlarına tutundu. Altın yükseldi ve Batı Teksas Petrolü (WTI), stok artışına ilişkin endişeler ile varil başına 70 doların altında seyretti. Bitcoin, Goldman'ın kripto para işlemleri birimi kurma planını geri plana aldığının belirtildiği yönündeki haberin ardından sert düştü. 

Piyasalar

*Japonya'da Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 13:56'da yüzde 0.6 düştü.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 1.1 kaybetti.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, yüzde 0.6 geri çekildi. Şangay Bileşik Endeksi ise yüzde 0.2 yukarıda seyretti.

*S&P 500 endeks vadelileri, fazla değişmedi. Gösterge Endeks, Çarşamba gününü yüzde 0.3 düşüşle tamamlarken Nasdaq Bileşik Endeksi, yüzde 1.2 kaybetti.

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.5 geriledi.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 aşağıdaydı.

*Yen, dolar karşısınad yüzde 0.1 yükseldi ve parite, 111.39'a indi.

*Offshore yuan, dolar karşısında yüzde 0.2 zayıfladı. 

*Euro, 1.1635 dolardan alıcı buldu. 

*Sterlin, Çarşamba günkü sert dalgalanmaların ardından 1.2916 dolara geldi.

*ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, yüzde 2.90'a tutundu.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), Çarşamba günkü yüzde 1.1'lik kazancını genişleterek varil başına 68.62 dolara indi.

*Altın, yüzde 0.1'lik bir yükselişle ons başına 1,197.92 dolarda çıktı.