Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, gerileyen dolar karşısında risk iştahının etkisiyle Endonezya Rupiahı öncülüğünde yükseldi. Bölgedeki tahvilleri ve hisse senetleri karışık seyretti.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd'de Asya araştırma müdürü Khoon Goh yaptığı açıklamada, "Asya para birimleri dünkü satışların ardından bu sabah beklemeye geçmiş görünüyor. Gelişen piyasalardaki endişe sona ermiş değil ancak ABD Doları'ndaki geri çekilme ve Brexit sürecşyle ilgili gelen haberler Asya paralarının kayıplarını telafi etmesinde yardımcı oldu" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi erken saatlerdeki düşüşün ardından yatay seyrederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2.90 seviyesinde. Rupiah ve Baht, Asya paraları içinde en çok değer kazanan para birimleri olurken, Peso ve Yuan değer kaybetti.
MSCI EM Asya Endeksi altıncı günde de düşmesine rağmen Endonezya, Malezya, Güney Kore ve Singapur endeksleri yükseldi.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.07 artırdı. Güney Kore Wonu, bir haftadan daha uzun bir süredeki en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Endonezya Rupiahı 6 haftanın en büyük artışını gerçekleştirdi. 
Filipinler Pesosu, yatırımcıların Ağustos'ta hız kazanan enflasyonun ardından yeni bir faiz artışı beklentileriyle düştü.