Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

THY

THY ile 3. Havalimanı'nda ikram hizmetleri için Do&Co AG ile ortak kuruluşu olan mevcut ikram hizmeti tedarikçisi THY Do&Co İkram Hizmetleri A.Ş. ile anlaştı. THY, Singapurlu SATS ile görüşüp ön anlaşma imzalama noktasına gelmiş ancak bazı detaylarda ilerleme sağlanamamıştı.

MEMORIAL

Qatar First Bank Memorial'daki yüzde 20 hissesinin Aydın ailesine satışı tamamlandı. Turgut Aydın ve ailesi, QFB'ın hisselerini satın alarak Memorial Sağlık Grubu'ndaki hisse oranını yüzde 60'tan yüzde 80'e çıkardı.

Memorial Temmuz ayında yaptığı açıklamada QFB'nin Memorial Sağlık Grubu'nda sahip olduğu yüzde 20 hisseyi, diğer hissedarlardan Turgut Aydın ve ailesine ait Taya Sağlık Grubu'na sattığını belirtmişti.

Memorial'dan o dönemde yapılan açıklamada, satış bedeline ilişkin bir bilgi yer almamış ve hisse devir işleminin Rekabet Kurumu'nun onayından sonra gerçekleşeceği belirtilmişti.

HALK GYO

Halk GYO Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Komitelerinde yeni atamalar yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karan'ın istifaları üzerine Ahmet Yarız Yönetim Kurulu başkanı seçildi.

Mehmet Tanrıverdi ise Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Atamalar, TTK. 363. maddesi gereğince, yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulacak.

Şirkette, Denetimden Sorumlu Komite için Yüksel Görgeç "Başkan" ve Mehmet Nihat Ömeroğlu "Üye" olarak seçildi.
Mehmet Nihat Ömeroğlu Kurumsal Yönetim Komitesi ve Ücretlendirme Komitesi'nin ise başkanı seçildi. Bununla birlikte Yüksel Görgeç, Riskin Erken Tespiti Komitesi başkanlığına seçilirken bu komitede Ömeroğlu üye seçildi. Öte yandan Selahattin Süleymanoğlu ve Uğur Güney, Kurumsal Yönetim Komitesi'nin üyeleri olarak seçildi. Hakan Özyol da Ücretlendirme Komitesi üyesi oldu.

ADESE

Adese Yönetim Kurulu, Karatay'daki Osmangazi şubesini  verimlilik çalışması kapsamında kapatmaya karar verdi.

ÇELEBİ HAVA

Şirketimiz sermayesinin yüzde 78,36'sına sahip bulunan Çelebi Havacılık Holding hissedarlarından Hollanda'da mukim Alpha Airport Services'ta Can Çelebioğlu ve Canan Çelebioğlu'nun sahip oldukları Alpha'nın sermayesinin yüzde 100'ünü oluşturan payların tamamı Hana Investment Company tarafından satın alındı.

Böylelikle Hana, Alpha'nın sermayesinin yüzde 100'ünü oluşturan payların tamamına sahip oldu. Bu pay devirleri sonucunda; Can Çelebioğlu ve Canan Çelebioğlu'nun her birinin Havacılık Holding'in sermayesindeki pay oranı yüzde 17,5'e, şirket sermayesindeki dolaylı pay oranları ise yüzde 13,71'e düştü.

Hana ise Alpha'da yüzde 100, Havacılık Holding'te dolaylı olarak yüzde 15 ve Çelebi Hava sermayesinde yine dolaylı olarak yüzde 11,75 oranında pay sahibi oldu.

KARTONSAN

Kartonsan'ın üretim tesisinin modernizasyonunu sağlamak ve tesisin idamesine yönelik yapılması gereken bazı yatırım projeleri için üç yıl süreli yatırım teşvik belgesinde yer alan yatırımların toplam tutarının sehven 180 milyon TL olarak belirlendiği ve başvuru sırasında yapılan yanlış yazım sebebiyle yatırımların toplam tutarının hatalı olduğunun anlaşıldığı duyuruldu.

Şirket, söz konusu hatanın düzeltilmesi amacıyla Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacak.

Yatırım teşvik belgesinin revize edilmesi sonucunda; teşvik belgesi süresi kapsamında 3 yıllık sürede yapılacak yatırımların yaklaşık 14,3 milyon dolarlık kısmının ithalat yoluyla, 43 milyon liralık kısmının ise iç piyasadan temin edilmesinin planlandığı belirtildi.

Yatırım teşvik belgesinde şirkete gerçekleşecek yatırım üzerinden yüzde 15 Yatırıma katkı oranı ve yüzde 50 Kurumlar Vergisi indirimi, Katma Değer Vergisi istisnası ve Gümrük Vergisi istisnası sağlanmıştı. Şirket, belgenin revizesi sonucunda söz konusu desteklerde herhangi bir değişiklik olmayacağı düşünülmediğini belirtti.

Açıklamada, "Yatırımların tamamı öz kaynaklardan karşılanacak olup, herhangi bir kredi kullanımı öngörülmemektedir." denildi.

NİĞBAŞ NİĞDE BETON

Şirketin sermaye artırımından elde ettiği fonlar ile kapattığı ve Burganbak Merkez Kurumsal Şubesindeki kredi borçlarının defaten  kapatılmasını müteakiben, Niğde'de bulunan fabrika binası üzerinde bulunan 7,5 milyon TL tutarındaki 1. dereceden ipotek Burganbank tarafından fek edildi.

AKDENİZ GÜVENLİK

Antalya İli Aksu İlçesinde toplam 4.688 metrekarelik alanda yer alan şirkete ait yatırım amaçlı elde edinilmiş arsaların 823 bin 500 lira tutarla satışı gerçekleştirildi. Şirketin dönüşüm stratejisini somut yatırımlarla uygulamaya geçirdiği bu dönemde, şirkete işletme sermayesi sağlayacak olan satışın nakit akışımızı olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

İŞ BANKASI

Banka, 3,98-3,99 lira fiyat aralığından 2,3 milyon adet pay geri alımı yaptı. Geri alımların banka sermayesindeki oranı yüzde 0,022'den yüzde 0,029'a yükseldi.

NET HOLDİNG

Net Holding, 7 Eylül'de 2,09 liradan 250 bin adet pay geri alımı yaptı. Geri alımların şirket sermayesindeki oranı yüzde 31,35'ten yüzde 31,39'a yükseldi.